Zuid-Afrikaanse Milk Tart
BlogWe willen je kennis laten maken met een Zuid-Afrikaanse zoetigheid: Milk tart. Het is een populair gerecht als dessert, maar is ook veel te vinden als taartje.
Ingrediënten Zuid-Afrika recept milk tart
400 gram gecondenseerde melk
900 ml melk
15 gr boter
4 theelepels maizena
1 verwarmd ei
4 theelepels melk (extra)
200 gram biscuit
125 gr boter
kaneel
1. Mix de gecondenseerde melk, melk en boter in een grote kom.
2. Verwarm dit vervolgens op het vuur of de magnetron 8-10 minuten totdat de melk begint de koken. Af en toe roeren.
3. Mix in een andere kom de maizena met het ei en de 4 theelepels melk in een dikke pasta.
4. Terwijl je blijft roeren, voeg je beetje bij beetje de hete melksubstantie erbij.
5. Verwarm dit onder constant roeren.
6. Verkruimel het biscuit in een kom en haal een handje kruimels apart.
7. Verwarm de boter tot het vloeibaar is en doe dit bij het biscuit.
8. Doe het biscuitmengsel in een springvorm en druk aan met een lepel.
9. Giet de het melkmengsel in de springvorm op de biscuitbodem.
10. Laat het afkoelen. Strooi de laatste koekkruimels met kaneel erover heen en laat het 4 uur in de koelkast opstijven.
Wil je meer proeven? Kijk eens bij onze Zuid-Afrika-reizen.