Dit wil je proeven in Thailand
BlogWat een groot geluk dat zo’n prachtig land ook nog eens zulk lekker eten heeft. Als je wilt, kun je elke avond een nieuw Thais gerecht proberen, en het is echt niet allemaal heet (tenzij je dat wilt natuurlijk). De volgende Thaise specialiteiten willen we je heel graag aanraden:
Vruchtensap uit een zakje
Waar wij in Nederland soms lijken te denken dat bananen in de supermarkt groeien, zie je ze in Thailand met trossen vol aan de bomen hangen. Net als mango’s en papaja’s. Geen wonder dus, dat de fruitsappen hier goedkoop en heel lekker zijn. Maar als je ze dan ook nog eens uit een bamboescheut of met een rietje uit een plastic zakje mag drinken, wordt het helemaal een feest.
Pad Thai
Bij voorkeur van een simpel straatstalletje, waar het direct voor je neus op een petroleumvuurtje gemaakt wordt. Heet uit de pan smaakt het Pad Tai het allerlekkerst. Gebakken noodles met ei, waar je kip, varkensvlees of groenten bij kunt krijgen. Simpel, maar zo lekker. De overheid probeert straatstalletjes te weren uit de steden, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat ze straks echt allemaal verdwijnen.
Thai iced tea met melk
Heel anders dan de laffe Engelse thee die steevast met melk geserveerd wordt, is de koude Thaise variant. De opgeklopte melk maakt het zacht, de thee kruidig. Geserveerd met crushed ice, heeft deze thee meer weg van een frappuccino, dan een kopje Pickwick.
Tom Ka Kai
Een Thaise kokossoep met kip, citroengras, bosuitjes en paddenstoelen. Spicy, maar niet te heftig door de kokosmelk die de smaak verzacht. Tot je opeens op een rode peper bijt. Uitkijken dus, als je niet van pittig eten houdt.
Doerian
De vrucht die zo ontzettend stinkt, dat hij in alle hotels verboden is. Hij schijnt heerlijk te smaken, maar ik heb het nooit willen proberen. Ik heb het veel Thai gevraagd, maar heb tot nu toe nog niemand gevonden die de vrucht lekker vindt. Durf jij het aan?