Riksja Travel Oman

Naar boven

Handige weetjes

Algemene informatie

Oman praktische informatie
Oman rondreis Muscat

Reizen met Riksja Oman

Riksja Oman organiseert individuele reizen. Wij hebben zelf in Oman gereisd en hebben de leukste plekken ontdekt. Je vindt op onze website zoveel mogelijk info en tips voor een individuele Oman reis. Daarnaast kunnen wij je adviseren vanuit onze eigen reiservaring. Je vindt bij onze Oman bouwstenen de leukste plekjes die we kennen. Of bekijk bij onze Oman rondreizen een aantal logische routes die wij hebben samengesteld. Onze Oman specialisten Jelle en Mariska helpen je graag met het samenstellen van jouw individuele Oman-rondreis.

Je ontvangt voor vertrek naar Oman een informatiepakket met tips voor het reizen en rijden in Oman. Bij aankomst op de luchthaven van Muscat staat onze chauffeur op je te wachten. Wel zo prettig om bij aankomst even niets te hoeven regelen; hooguit een simkaart en wat geld pinnen. Heb je tijdens je reis assistentie nodig, dan is onze lokale partner 24 uur per dag te bereiken.

Praktisch

  • Tijdsverschil – In onze zomertijd is het in Oman twee uur later. In onze wintertijd is het drie uur later.
  • Voltage – In Oman worden stopcontacten van type G gebruikt. Als je in Nederland woont, heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type G (net zoals in het Verenigd Koninkrijk). Het is dan ook handig om een wereldstekker mee te nemen naar Oman. De netspanning is 230 Volt.
  • Omvang – Oman is ruim 7,5 keer zo groot als Nederland en 10 keer zo groot als België. Het aantal inwoners ligt ongeveer op 4,5 miljoen.
  • Bellen en internet – In de meeste hotels heb je WIFI. Wil je ook onderweg genieten van internet? Koop dan bij aankomst in Thailand een simkaart, of download de Airalo-app en koop een e-simkaart.
  • Taal -In Oman wordt arabisch gesproken. Met een vriendelijk groeten ‘Saalam Aleikum’ kom je al heel ver. Met Engels kun je je in de hotels meestal goed verstaanbaar maken in Oman.
Oman reizen Muscat souk
Inspiratie en ontmoetingen in Oman, Jabal Akhdar

Lokale gebruiken in Oman

Oman is een islamitisch land en bijna alle locals dragen traditionele kleding. Mannen lopen in een lang wit gewaad (een kaftan die in Oman ‘dishdasha’ wordt genoemd) en dragen een geborduurd hoofddeksel, een ‘Kuma’. Vrouwen dragen bedekkende kleding van pols tot enkel en ze dragen een hoofddoek. Uit respect voor de lokale bevolking is het niet gepast om als vrouw in een hemdje en korte broek te lopen. Wil je hen niet in verlegenheid brengen, kleed je dan tot over je knieën, bedek je schouders en draag geen strakke kleding. Bezoek je een moskee? Dan moet je als vrouw een hoofddoek op en voor zowel mannen als vrouwen geldt dat alles tot en met de polsen en enkels bedekt moet zijn. Je zult merken dat Oman een modern en westers land is én het behoort tot één van de meest veilige landen ter wereld. Voor moslims is vrijdag een rustdag. Veel bezienswaardigheden sluiten op vrijdag om 11.00 uur of zijn de hele dag gesloten.

Veiligheid

Het Sultanaat Oman is een stabiel en rustig land en heeft goede betrekkingen met andere landen in de regio. Het wordt ook wel het Zwitserland van het Midden Oosten genoemd. De in 2020 overleden Sultan Qaboos leidde het Arabische land bijna vijftig jaar en was enorm populair in binnen- en buitenland. Hij werd gezien als de bemiddelaar in de regio. Onder zijn leiding sinds 1970 moderniseerde het land, werd het welvarender en kregen vrouwen meer rechten. Zijn neef, Haitham bin Tariq al-Said, volgde hem op en zet vooralsnog de visie van zijn oom voort.

Oman met kinderen rondreis
background-pattern