Hoe je 5x het goede leven in Italië beleeft
Blog1. Koken met di mammi in Umbrië
Maak kennis met de geheimen van de Italiaanse keuken tijdens een kookworkshop met Di Mammi. Deze krachtige vrouwen zijn iconisch voor Italië en net zo typerend als pizza in Napels. Wij vinden het geweldig om met deze dames langs lokale markten te lopen en verse producten te kiezen. De kennis over de streekproducten is ongekend en elke tomaat of komkommer wordt nauwkeurig gekozen. Als je de boodschappenlijst hebt kunnen afstrepen, dan ga je samen met Di Mammi koken in haar keuken. In een typische Italiaanse keuken kook je een heerlijke pasta of uiterst verse visschotel. Wil je dit vaker doen? Wissel dan ook van regio, waar verschillende specialiteiten gekookt worden. Zo proef je per regio iets totaal anders! Zo kook je bijvoorbeeld in de Sardijnse bergen Culurgiones, een soort gevulde pasta.
2. Proef lokale specialiteiten bij Polignano a Mare
Ben je niet zo van het zelf koken, maar wil je wel verrast worden door wat Italië allemaal voor lekkers te bieden heeft? Ga dan mee op een proeverij. In Polignano a Mare ga je op foodtour in een ape, een Italiaanse tuktuk. Het is de manier om via oude platteland weggetjes bij de lekkerste regionale producten te komen. Zo brengt een Engelssprekende gids je naar een typisch Apulische boerderij waar je bijzondere kazen, worst en heerlijke wijnen proeft.
3. Op jacht naar truffels en wijnproeven in Piemonte
Piemonte is dé plek om te leren hoe je de ultieme bourgondische lifestyle beleeft. Dit doe je tijdens een wandeling door de wijnvelden waarbij je een stop maakt bij een lokale wijnboerderij. Hier zul je alles leren over de Barbera-wijn uit de regio en de beroemde dieprode Barolo. Heb je altijd al een keer willen weten waar en hoe truffels worden gevonden? Wij regelen graag een truffeljacht voor je waarbij je op pad gaat met Willie, de truffelhond, en zijn baasje die je meenemen in dit proces. Ben je meer een Toscane-fan? Je kunt ook naar een landgoed in de buurt van Lucca rijden waar je ziet hoe verschillende wijnen, olijfolie en grappa wordt gemaakt. Natuurlijk ga je dit ook allemaal proeven met lokale specialiteiten zoals pecorino-kaas met verse honing en pasta.
4. Chocoladeproeverij in Modica
Iets anders dan wijn proeven en pasta maken? We raden je aan om naar een chocoladeproeverij te gaan in het plaatsje Modica. In het chocoladehuis laten ze je graag zien hoe de chocolade wordt gemaakt en ga je ook proeven waarom deze chocolade zo beroemd is. Ze maken hier de meest bijzondere chocoladerepen met aparte ingrediënten zoals gember. Je gaat hier niet met lege handen naar huis. Je krijgt namelijk een do-it-yourself pakket mee om thuis zelf de chocolatier uit te hangen.
5. Met een local op foodtour in Cagliari
Een van de leukste manieren om kennis te maken met een bestemming vinden wij door de ogen van een local. In het Sardijnse Cagliari ga je met local Paola op pad door de smalle straatjes en laat ze je de beste terrassen en restaurantjes zien van de stad. Bij een aantal hotspots zul je verschillende lekkernijen en drankjes proeven. Na deze tour weet jij precies wat de lekkerste gerechten zijn op de menukaarten van Sardinië. Ideaal om dus te doen aan het begin van je Sardinië-reis.