Ga naar inhoud

Riksja Travel
Italië
Lecce sardinie

Lecce: het ‘Florence’ van het Zuiden

Bouwsteen
  • Reisschema:
    Lecce
  • Reisduur:
    3 dagen / 2 nachten
  • Activiteit:
    Foodtour
  • Reissom:
    vanaf € 455,- p.p. bij 2 personen
✓ Verken witte barokstad Lecce

✓ Ga op pad met een gids en proef de specialiteiten van Salento

✓ Je leert een geheim recept uit Puglia kennen

✓ Optioneel: doe samen met een Italiaanse mamma inkopen op de markt in de verborgen parel Gallipoli

Tour door lecce

Dag 1 – Aankomst in Lecce

In de hak van de Italiaanse laars ligt de grootste stad van Puglia, Lecce. Het heeft een autovrij centrum vol smalle straten, witmarmeren gebouwen en ruïnes. Door de strategische ligging vlakbij zee, kwam de stad tot bloei. Producten van het land en uit de zee worden uit heel Puglia dagelijks vers aangevoerd en Lecce mag zich dan ook met recht het centrum van de Zuid-Italiaanse keuken noemen.

Je verblijft in een ruime kamer in een comfortabel hotel. ’s Ochtends geniet je van een typisch Puglia ontbijt. De accommodatie ligt in het autovrije centrum. Nadat je je spullen hebt uitgeladen, parkeer je je auto buiten het centrum. ’s Avonds dwaal je door de sfeervol verlichte straten en zoek je een plekje in een trattoria voor een voorproefje van de lokale keuken.

 

Dag 2 – Stadstour door Lecce met proeverij

Ontbijt niet teveel vandaag, want er staat nog genoeg lekkers op het menu. Aan het eind van de ochtend verzamel je namelijk bij Porta San Biagio. Dit is een van de vier belangrijkste poorten van de stad en gelijk de eerste bezienswaardigheid. Samen met een Italiaanse gids combineer je het beste van twee werelden: de smaken en bezienswaardigheden van de barokke stad Lecce. Zie en hoor waarom de San Matteo kerk uniek is, stop op het elegante Piazza Duomo en leer over de papier-mâché traditie. De gids leidt je door de steegjes en vertelt anekdotes over de stad. Onderdeel van de cultuur in Italië is natuurlijk de keuken en daar vertellen de Italianen vol passie over. Tijdens de stadstour ga je daarom Salento’s streetfood proeven. Van de deegballetjes pettole en pasticciotto – de koning van het gebak in Salento – tot een typisch aperitief die de Italianen nuttigen tijdens de Kerst. Meer gaan we niet verklappen, want dat ontdek je in Lecce.

Dag 3 – Vertrek uit Lecce

Na het ontbijt in je eigen keuken verlaat je de B&B in Lecce. Om orecchiette, oortjespasta, te leren maken en het rurale landschap van Puglia te verkennen, ga je naar Ostuni. Hier verblijf je in een kegelvormig trullo-huis.

Onze sfeervolle adresjes

Hotel in Lecce Italie
Hotel in Lecce Italie
Hotel in Lecce Italie

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

1Variant

Alternatieve excursie: koken met een Italiaanse mamma in Gallipoli

  • Reissom:
    vanaf € 455,- p.p. bij 2 personen
  • Inbegrepen:
    2 nachten in een centraal gelegen hotel inclusief ontbijt en kookworkshop Gallipoli

Wil je liever de kneepjes van het Italiaanse koken leren? Dan rijd je in ruim een half uur naar de verborgen parel Gallipoli aan de westkust van Puglia. De Italiaanse mamma leert je een geheim recept uit de Zuid-Italiaanse cucina van Puglia. Eerst samen naar de markt voor verse tomaten, knoflook en vis. Dan naar lokale winkeltjes voor de andere ingrediënten zoals buffelmozzarella, net geperste olijfolie en basilicum. Tijdens het shoppen vertelt Maria over de Zuid-Italiaanse keuken, de ingrediënten en de beste combinaties. Met tassen vol loop je haar keuken in, het schort mag om en de messen komen op tafel. Samen kneed je het deeg, fileer je de vis en vul je de pasta. Na ongeveer drie uur staat je gerecht op tafel en is het tijd om te proeven: buon appetito!

Nu je er toch bent, raden we je aan om gelijk de stad te verkennen. Dwaal door de pittoreske straatjes van het oude centrum omringd door stadsmuren, bezoek het kasteel of zoek verkoeling in het heldere zeewater bij stadsstrand Spiaggia della Purità. Wij wilden hier niet meer weg…

Deze bouwsteen is goed te combineren met