Hmmm… Dumplings: maak ze zelf
BlogTrek je stoute huissloffen aan en ga zelf aan de slag om een (typisch) Chinees gerecht op tafel te zetten. Wij vonden dit smakelijke en eenvoudige Chinese Dumplings recept. Wat dumlings zijn? Lapjes deeg, in de vorm van de maan, gevuld met hartige vulling. Trek gekregen? Ga zelf aan de slag.
Eerst wat tips:
1. gebruik een hak- of keukenmachine.
2. gebruik klant-en-klare dumplingvellen, die kan je kopen bij de Chinese supermarkt (in de diepvries)
3. gebruik waterkastanjes in blik als je geen verse kunt vinden of laat dit ingrediënt helemaal weg. Het geeft wel een extra knapperigheid aan je dumplings.
Hoe lang duurt het?
Voorbereiden: 2 uur ontdooien + 15 minuten ingrediënten gebruiksklaar maken
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 25 stuks
Dan naar de winkel:
– 1 pak dumplingvellen
– 5 rauwe garnalen
– 400 gram kipfilet
– 4 waterkastanjes
– 2 sjalots
– een handvol fijn gesneden spitskool
– 3 lente-uitjes
– een handvol koriander
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel lichte sojasaus
– ½ theelepel zout
Eet smakelijk!