
Chillen in Chengdu
Bouwsteen✓ Bezoek de buddha van Leshan
✓ Theehuizen en heerlijk eten
Chengdu, de hoofdstad van de Sichuan-provincie, is de plek waar je de charme van het oude China kunt voelen. Bezoek de beroemde panda's, deze schattige beren kun je vanaf dichtbij zien. Slenter door de historische wijk Jinli, vol met traditionele theehuizen en kraampjes met lokale snacks. Proef de pittige Sichuan-keuken die je smaakpapillen prikkelt. Of ontspan in een van de vele theehuizen waar de tijd lijkt stil te staan. Hier ervaar je het rustige tempo van het leven in West-China.

Dag 1 Chengdu, aankomst
Na je aankomst op de luchthaven of het treinstation word je door een medewerker naar je hotel in Chengdu gebracht. Je overnacht in een sfeervol hotel met een authentieke inrichting en een traditionele binnenplaats. Het hotel ademt een echte oud-Chinese sfeer, maar biedt alle moderne gemakken. Het ligt in het centrum van de stad en de dichtstbijzijnde metrohalte is op loopafstand.
Breng ’s avonds bijvoorbeeld een bezoek aan de gezellige Jinli Road. De gebouwen in deze straat zijn gebouwd in de stijl van de Ming- en Qing-dynastieën. Vooral in de avond, wanneer ook veel Chinese toeristen hier naartoe komen, bruist het van de activiteit. Leuk om te weten: Chengdu is door UNESCO uitgeroepen tot City of Gastronomy en heeft de hoogste dichtheid aan restaurants en theehuisjes ter wereld!
Dag 2 Bezoek aan de Chengdu pandaberen
Wie aan Chengdu denkt, denkt vaak meteen aan de panda’s! En terecht. Deze aandoenlijke dieren staan symbool voor China. We plannen dan ook graag een bezoek voor je in, aan het Panda Research Centre. Dit doen we in de ochtend want de favoriete bezigheid van panda’s is slapen. Dat doen ze dan ook het grootste gedeelte van de dag. Maar juist in de ochtend zijn ze lekker actief waardoor je voldoende tijd hebt om ze te zien rennen, knuffelen en stoeien. Misschien maak je wel een lucky shot en zie je ze ongegeneerd op een bamboe-stok opschransen. Aan het begin van de middag ben je weer terug in je hotel en kun je zelf op pad gaan. Wij bezochten zelf het People’s Park waar Chinezen zelf ook graag komen en elkaar uitdagen voor een potje mahjong.


Dag 3 Chengdu, vertrek
De Chengdu-keuken staat bekend om haar vurige Sichuan-peper die een tintelend effect op je tong geeft. Probeer de beroemde hotpot, waarbij je zelf je ingrediënten kookt in een kruidige bouillon. Daarnaast zijn gerechten als Mapo Tofu en Kung Pao Kip absolute aanraders voor liefhebbers van pittig eten. Na je verblijf in Chengdu is een logisch vervolg te vliegen naar de Lampionnen in Lijiang. Om naar de luchthaven te gaan regel je via de receptie een taxi.
Onderaan deze bouwsteen vind je leuke optionele excursies die je kunt toevoegen aan je verblijf in Chengdu. Ben je enthousiast geworden van deze mogelijkheden, dan raden we aan een nacht langer in Chengdu te blijven. Reis je niet naar Tibet, maar wil je wel het Tibet-gevoel ervaren tijdens je reis, maak dan over land vanuit Chengdu de vier-daagse tocht naar Xiahe. Nog avontuurlijker wordt het op de Ice Mountain tour, waar je gaat paardrijden in de omgeving van Songpan, gelegen tussen Chengdu en Xiahe. Wil je de blauwe meren van Jiuzhaigou zien, ga dan verder met de bouwsteen Schitterende Meren.
Onze slaapplekken



Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan
Bezoek aan de Opera
Naast een bezoek aan de panda’s, kunnen we hier ook een bezoek voor je regelen aan een Sichuan Opera. Wat ons betreft is Chengdu hier de plek bij uitstek voor. In Chengdu ligt namelijk de bakermat voor deze kunstvorm. Geniet van de solozang, de verfijnde bewegingen van de acteurs, de meeslepende percussie en de grappige komedianten (zeker voor het Chinese publiek). Voeg daarbij de steeds wisselende maskers en gezichten, het vuurspuwen en gebruik van licht en je ziet dat je dit eigenlijk een keer moet hebben meegemaakt.
Kookles in Chengdu
Wil je kennis maken met de Chinese keuken? Volg dan een Sichuan kookworkshop. Onder leiding van de enthousiaste kokkin van het restaurant maak je in ongeveer drie uur een zestal heerlijke gerechten klaar. Het ene gerecht is flink pittig en had andere weer mild. Tussendoor kun je natuurlijk van de gerechten proeven.