Ga naar inhoud

Riksja Travel
Amerika

Wat ben je kwijt per dag in Amerika

Blog
  • ANVR logo
  • SGR logo
  • Calamiteitenfonds logo
Voordat je een reis naar Amerika gaat plannen denk je vaak na over je budget voor de reis. Niet alleen is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die je vooraf aan de vluchten, huurauto, hotel en excursies kwijt bent, maar ook is het handig om rekening te houden met de kosten die je tijdens je reis kwijt bent. Amerika is helaas geen goedkope bestemming en we raden we je aan om niet met een té krap budget op reis te gaan. In dit blog delen wij voor onze roadtrip Amerika kosten voor entreegelden, brandstof, eten en drinken en nog veel meer belangrijke zaken.
Geschreven opmaandag 18 februari
Geschreven doorLianne Boerma

Gemiddelde kosten per dag

Wat je gemiddeld kwijt bent per dag ligt natuurlijk aan je eigen uitgavenpatroon, denk aan ongeveer $100 per persoon per dag, inclusief eten en drinken, fooien, benzinekosten en parkeerkosten. Daarbij zijn wel op de kosten heb gelet. Zo zijn de porties in Amerika groot en zul je onderweg meerdere keren in een restaurant of typische diner zitten om te ontbijten, lunchen of dineren. Kies er bijvoorbeeld voor om maaltijden te delen of om naar de supermarkt te gaan om daar inkopen te doen voor een gezonde lunch. Houd er wel rekening mee dat alle prijzen in de supermarkt exclusief BTW zijn en je bovenop deze prijs nog een belasting van ongeveer 7.25% betaald (in Californië). Dit bedrag kan hoger of lager zijn afhankelijk van de staat en het product.

Roadtrip Amerika kosten aan eten en drinken

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil, maar eet je in een diner of een eetcafé dan ben je vaak minder kwijt dan in een gemiddeld restaurant. Tijdens de reis door het zuidwesten ben je ongeveer $25 per persoon kwijt voor iedere maaltijd in een diner, dit is nog zonder de fooi. Wil je eens wat anders proberen dan een diner? Dan zul je ongeveer $65 moeten betalen voor twee personen. Dit alles is wel afhankelijk van de plek waar je bent. Bij een rondreis door de noordoostelijke steden in Amerika liggen de kosten aan eten en drinken vaak hoger dan een bij rondreis door het zuidwesten, waar je veelal langs kleinere steden reist. Goed om te weten: bovenop de rekening van het restaurant betaal je altijd een fooi van minimaal 20%.

Kosten aan brandstof

Tijdens een rondreis Amerika leg je veel kilometers af en zul je dus vaak moeten tanken. Gelukkig is brandstof in Amerika veel goedkoper dan in Nederland of België. Je tankt in Amerika per gallon. Eén gallon staat ongeveer gelijk aan 3,8 liter. Op dit moment (2023) is de prijs per gallon ongeveer $3,8. Een koopje dus! Je zal de goedkoopste prijzen tegenkomen in de kleinere dorpen en buiten de stad. In- en nabij de nationale parken en steden betaal je vrijwel altijd een hogere brandstofprijs.

Kosten aan entreegelden in de nationale parken

De entreegelden voor de parken in Amerika reken je ter plekke af. Bij het eerste nationale park op je route kun je een zogenaamde ‘Nationale Parken Pas’ aanschaffen voor $80 per auto. Deze pas geeft toegang tot de meeste natuurparken in Amerika, behalve parken als Monument Valley, welke gerund worden door de Navajo. Voor de parken van de Navajo of andere reservaten betaal je een kleine vergoeding variërend van $10 tot $20 per persoon.

Kosten aan tolwegen

In het zuidwesten van Amerika zijn nauwelijks tolwegen te vinden. Wel heb je er een aantal bruggen, waaronder de Golden Gate Bridge, waar je een kleine vergoeding voor betaalt. Ga je naar Noord-Oost Amerika of naar Florida dan krijg je hoe dan ook te maken met tolwegen. Voor een rondreis van 3 weken betaal je ongeveer $30. Als je een tolweg oprijdt zonder hiervoor te betalen, dan wordt je kenteken gescand en betaal je de kosten achteraf via de verhuurmaatschappij. Geen probleem natuurlijk, maar de verhuurmaatschappij berekent pér keer dat je de tolweg op rijdt wel administratiekosten. Om kosten te besparen kun je de tolwegen het beste vermijden. Je kan dit gemakkelijk aangeven op je navigatie en hebt er daarna geen omkijken meer naar! In sommige steden kun je helaas niet om tolwegen heen. Gelukkig heeft de lokale verhuurmaatschappij verschillende manieren om deze kosten op te vangen, vraag daarom advies bij de verhuurmaatschappij ter plekke.

Waar moet je op letten?

  • Laat je geen oor aannaaien: verhuurmaatschappijen in Amerika zullen altijd proberen om meer aan je te verkopen, ondanks dat je verzekeringen via ons vooraf altijd goed geregeld zijn. Een extra verzekering, een upgrade en een kortingsmogelijkheid op de benzinekosten; verzin het zo gek niet en ze verkopen het. Hier verdienen de medewerkers flink wat geld aan. Natuurlijk, als je upgrade wil en deze vooraf niet via ons geregeld hebt, dan staat het je vrij deze te boeken, maar andere kosten zijn uit onze ervaring onnodig. Ons advies: blijf op je strepen staan als je geen extra kosten wil maken.
  • Resort Fee voor hotels in Las Vegas: In Las Vegas betaal je naast de kamerprijs ook een zogenaamde Resort Fee. De Resort Fee is een extra kostenpost die je kan zien als een betaling voor de service en faciliteiten van het hotel. Als je een hotel via ons hebt geboekt dan hebben wij deze kosten vooraf betaald en hoef je niks bij te betalen.
  • Helaas kun je niet bij alle hotels gratis parkeren en betaal je voor parkeren in de grotere steden in Amerika al gauw een $30–$40 per dag.
  • Controleer tot slot altijd de rekening wanneer je uitcheckt bij je hotel. Zijn er onterecht kosten in rekening gebracht? Geef het meteen aan. Ook kun je navragen hoeveel werkdagen het duurt, voordat de gereserveerde borg op je creditcard weer vrijgegeven wordt.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

world

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

world